Yli Jumala

The Book of the Sri Joakim, Sri Joakim Matias Gosvami Gautama Räikkönen Náráyáná Buddha, Ja Jumaluus Ylin Henkilöt!

Kimi Räikkönen Transcendent full name: Sri Joakim Matias Gosvámi Gautama Räikkönen Náráyáná Buddha Supreme Personality of Godhead!

SRI JOAKIM MATIAS GÓSVÁMI GAUTAMA RäIKKÖNEN NÁRÁYÁNA BUDDHA IS LORD OF THE UNIVERSE!

Sziddharta Gautama Buddha, Sri Joakim Räikkönen Buddha és Perlita

Translate

2013. december 22., vasárnap

IV. Rész - 2.) fejezet - Sri Joakim elsőszámú bhaktijának asztrológiája és ennek elemzése - 89

Kvadrát, avagy negyed fény (90°) R

A kvadrátot úgy éljük meg, hogy belülről valami újra meg újra akadályoz minket az életben, méghozzá kiismerhetetlen, alattomos módon. Belülről jön egy gátlás, egy belső ellenség, ami sokszor valami kényszer formájában kerül a felszínre - vagy nem ritkán a másokkal való összezördülésekben nyilvánul meg. A kényszer cselekvésre ösztönöz minket, de utána mintha elgáncsolnának. Hiába a cselekvési kényszer, mégsem tudunk cselekedni. A Szaturnusz-jellegű kvadrát olyan kemény feladatok elé állít minket, amelyek megoldását szinte lehetetlennek érezzük. Olyan, mintha vállunkon kővel tömött zsákkal kellene tenni a dolgunk. A fényszög megoldásához fegyelem és korlátozás szükséges. Felül kell emelkednünk hétköznapi látószögünkön. ez az ádáz ellenségeskedés.

Kvinkunx, avagy öt-tizenkettedfény (150°)  V

A kvinkunxban a két összekötött bolygó együttműködése nagyon problémás. Ez a kapcsolat feszültséget hoz ki belőlük, amelyet egymáson robbantanak ki. Nagyon erős intenzitású folyamat ez, ami először pozitív képet mutat, de aztán végletesen ellentétes irányúvá válik, és pusztító is lehet. A kvinkunx témája adja meg életünk talán legnagyobb tanulnivalóját és egyik legnagyobb megoldandó feladatát. A fényszög amolyan ketyegő bomba, és ezért analógiában leginkább a Plútó áll hozzá közel, ez a nehéz közös küldetés.

Fél kvadrát, avagy nyolcad fény (45°) O

A fél kvadrát a kvadrát gyengébb hatású kistestvére. Könyvünkben nem használjuk fel az elemzésnél. Ez a belső gát kiszámíthatatlan, megmagyarázhatatlan Uránusz-energiát képvisel, ez az ellenszenv.

Másfélkvadrát, avagy három-nyolcadfény (135°)  T

Ez a viszony nagyon hasonlít a félkvadráthoz, csak időben változó intenzitású. Ha a két bolygónak együtt kell megnyilvánulnia, a belső ellentét felerősödik, de ez a fényszög sokszor teljesen kikapcsol. Itt is rapszodikus Uránusz-energia jelenik meg. Ezzel a fényszöggel sem foglalkozunk elemzéseinkben ez a kolonc. 

Életterületek.

Család, karrier, szerelem, személyiség - Sarkalatos pontok a horoszkópodban
Az aszcendens, a deszcendens, az Mc és az IC jelentősége.

Aszcendens- deszcendens: az önmegvalósítás tengelye
Aszcendens:
Az aszcendens a horoszkóp legszemélyesebb pontja, mert itt lépünk be a földi életünk ritmusába és körforgásába, és itt kezdődik az ember fejlődése a kozmikus törvények alapján. Nagyon fontos, s talán mondhatjuk, hogy leglényegesebb sarkalatos pont, hiszen a személyiségről informál.


Az aszcendens a személyiség, az ego, az arculat, az, akik mi magunk vagyunk, vagy legalábbis lenni szeretnénk, összes jó, és rossz tulajdonságunkkal együtt. A Nap helye és helyzete mellett a horoszkóp második legfontosabb pontja, az emberi élet kezdőpontja. Azt jelöli, hogy a születés percében az adott földrajzi helyen a horizont az ekliptikán jelzett állatövi jegy melyik fokát metszi. Ez a metszéspont az aszcendens fokszáma az adott állatövi jegyben a volt látható. Ezért fontos a születés órára, percre pontos ideje. Felkelő jegynek is nevezik.


Az aszcendens jelének hatásai minden aspektusukkal együtt erősen 12 és 18 éves korközött nyilvánulnak meg, 18 esztendős kor után kezd a napjegy, vagyis a Napban álló jel hatása erősödni életünkben.
Az ascendens körül elhelyezkedő bolygók nagyon fontosak! Egyrészt a születés körüli eseményekre, gyermekkori élményekre, gyakran betegségekre utalnak, az életet veszélyeztető állapotokra, másrészt a személyiségben erős, kifelé is megnyilvánuló hatásokat hoznak. A Jupiter az aszcendensen pl. egy nagyvonalú természetet, a Mars egy csípős, kritikus, akár agresszív természetet, a Hold pedig pl. labilitást, vagy bizonytalanságot hoz.

A horoszkópban az aszcendens évente 13 fokot halad előre, tehát egy hónapban valamivel több, mint 1 fokot tesz meg. Két év és négy hónap alatt az aszcendens 30 fokot halad előre: ez a távolság felel meg egy állatövi jegynek, vagy háznak. Az aszcendens minden hetedik évben a horoszkóp egyik „sarokpontjára” mutat: az aszcendens (az I.ház csúcsára), az IC-re (az IV.ház csúcsára), a deszcendensre (az I.ház csúcsára), az IC-re (a IV, ház csúcsára), a deszcendensre (a VII, ház csúcsára) és az MC-re (a X.ház csúcsára)


28-évesen az aszcendens visszatér arra a pontra, ahol születésünkkor állt. Ez a fizikai megszületés után egy második, lelki „megszületésnek” fogható fel. Ezzel az aszcendens befejezte első körét a horoszkópórában. Az első kör a személyiség testi erejének és lehetőségének a kiteljesedésére és kipróbálásra szolgál. A második körben következik be a lelkileg tudatosodott személyiség fejlődése és helytállása bonyolultabb, és ezzel együtt összetettebben átlátható és nem mindig barátságos élethelyzetekben. Ez valóban így van, mert 29-évesen a férjemet veszítettem el.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése