Yli Jumala

The Book of the Sri Joakim, Sri Joakim Matias Gosvami Gautama Räikkönen Náráyáná Buddha, Ja Jumaluus Ylin Henkilöt!

Kimi Räikkönen Transcendent full name: Sri Joakim Matias Gosvámi Gautama Räikkönen Náráyáná Buddha Supreme Personality of Godhead!

SRI JOAKIM MATIAS GÓSVÁMI GAUTAMA RäIKKÖNEN NÁRÁYÁNA BUDDHA IS LORD OF THE UNIVERSE!

Sziddharta Gautama Buddha, Sri Joakim Räikkönen Buddha és Perlita

Translate

2013. december 22., vasárnap

IV. Rész - 2.) fejezet - Sri Joakim elsőszámú bhaktijának asztrológiája és ennek elemzése - 80

Asztrológiai filozófia

Az asztrológia a planéták emberekre gyakorolt hatását vizsgáló tudomány. Az ember számára az egyik legjobb módszer, hogy megtanulja, ki ő, honnan jött és hová tart. Az asztrológia feltárja a jellemet, és a jellem azonos a sorssal. Ha az ember megváltoztatja jellemét, ezzel megváltoztatja a sorsát is. Az asztrológia főleg az egészséget, betegséget, jellemanalízist, gyermek horoszkópokat, és emberi kapcsolatokat vizsgálja.

Az asztrológia csak tendenciákat jelez. Az ember akaratával irányíthatja sorsát, és ha azt dönti el, hogy halad az élet árjával, akkor a születési horoszkópban jelölttendenciák érvényesülnek a szabad akarat gyakorlása teljes mértékben az egyéntől függ. A bölcs ember képes irányítani „csillagait”. A balgát azok irányítják. Az asztrológia előrejelzéseket ad, és így az ember könnyebben felkészülhet, hogy tudjon megfelelni az életben adódó feladatoknak. Fontos szem előtt tartani, hogy az úgynevezett „jó és rossz” konfigurációk nem a véletlen, vagy szerencse folytán adódnak, hanem múltbeli cselekedeteink eredményei.

A horoszkóp megmutatja, mit tanultunk elmúlt életünkben, és így mire vagyunk hivatottak most. Ami ebből az életünkből hiányzik, az úgy szerezhető meg, hogy mindig elvégezzük az aktuális, vagy adódó feladatokat. A csillagok csak utat mutatnak, és nem kényszerítenek. „Ha az ember képes az önuralomra, akkor képes arra is, hogy megszabadítsa magát a korlátoktól”.

Az ok-okozat törvénye („amint vetsz, úgy aratsz”) harmóniában áll a planétákkal. A lélek akkor születik le a fizikai világba, amikor a törvény és a planéták egymással harmóniában vannak. Az ego születésének idejét a „sors ura” oly pontosan szabja meg, hogy a horoszkóp mely a sors órája - számon tartja azokat az adósságokat, amelyet az ego előző életeiben gyűjtött össze, és számon tartja azt az időt is, mikor ezeket az adósságokat meg kell fizetni, mikor az elvetett magokat le kell aratni.

Végzet törvénye azonban nem egy vak törvény, mert az akaraterő mértékének megfelelően az ego bizonyos fokig módosíthatja ezt a törvényt. Három asztrológiai faktor van, mely a csillagok üzenetét mutatja:- a házak- a jelek- a planéták. Minden ház egy életterületet jelképez, a jegyek az ekliptika felosztásai, melyek házakhoz viszonyított helyzete utal az alapvető temperamentumunkra, az élethez való viszonyunkra, a planéták Isten küldöttei, melyek házakon és jeleken valóátvonulása a lélek fejlődéséhez szükséges lehetőségeket adják, melyre egyéni fejlődésünk szempontjából van szükség.

A planétákra tekintsünk úgy, mint a darabszereplőire. A jegyek a szerepeket jelentik és azt mutatják, hogyan alakít a „színész”.A házak a különböző helyszíneket jelentik, a planéták szögkapcsolatai a tartalmat jelölik. Minden egyes planéta meghatározott energiával rendelkezik. Ez az energia megnyilvánulhat pozitívan, vagy negatívan is. Az, hogy az energia milyen úton fejti kihatását, azt egy adott bolygónak a többiekkel alkotott aspektusai határozzák meg.

Mivel a horoszkóp csak tendenciákat mutat, magának az Embernek a feladata eldönteni, hogyan használja ki a planetáris helyzetek hatásait.
Naprendszerünk bolygója
A Nap, a Hold és a bolygók, különböző sebességgel haladnak körben az Állatöv mentén. Naponta látjuk őket feltűnni a keleti horizonton, majd eltűnni nyugaton. Nevezzük ezen túl a Napot és a Holdat is bolygónak a kialakult szokás szerint. Így jelenleg tíz bolygó-főszereplője van az asztrológia kozmikus drámájának.


A bolygók nem hatnak az emberre, csupán jeleznek. Különböző fogalomköröket képviselnek, amelyek a nagy egész nélkülözhetetlen részei. Nincs rossz vagy jó bolygó. Mi valósítjuk meg a jelképet harmonikusan vagy diszharmonikusan. Tőlünk függ, hogyan alakítjuk horoszkópunkat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése