Yli Jumala

The Book of the Sri Joakim, Sri Joakim Matias Gosvami Gautama Räikkönen Náráyáná Buddha, Ja Jumaluus Ylin Henkilöt!

Kimi Räikkönen Transcendent full name: Sri Joakim Matias Gosvámi Gautama Räikkönen Náráyáná Buddha Supreme Personality of Godhead!

SRI JOAKIM MATIAS GÓSVÁMI GAUTAMA RäIKKÖNEN NÁRÁYÁNA BUDDHA IS LORD OF THE UNIVERSE!

Sziddharta Gautama Buddha, Sri Joakim Räikkönen Buddha és Perlita

Translate

2013. december 22., vasárnap

IV. Rész - 2.) fejezet - Sri Joakim elsőszámú bhaktijának asztrológiája és ennek elemzése - 87

A sarokházak ugyanazokhoz az analógiákhoz tartoznak, mint a kardinális jegyek, vagyis az

Sarokházak

I. ház a Koshoz,

IV. ház a Rákhoz,

VII. ház a Mérleghez,

X. ház pedig a Bakhoz.

 A követő házak a szilárd jegyek analógiáit hordozzák,

Követő házak

2. ház a Bikáét,

5. ház az Oroszlánét,

8. ház a Skorpióét,

11. ház pedig a Vízöntőét.

 A hanyatló házak pedig a labilis/változó jegyekhez köthetők,

Hanyatló házak

3. ház az Ikrekhez

6. ház a Szűzhöz,

9. ház a Nyilashoz,

12. ház a Halakhoz.

Az életenergiát jelképező I. sarokház vezeti be a TEST/EGO NEGYEDÉT. Utána az anyagi energia következik a 2. házban, majd a negyedet a 3. ház, vagyis az intellektuális energia zár be (hanyatló ház).

A IV. ház is sarokház, amely bevezeti a LÉLEK NEGYEDÉT. Míg a IV. ház az érzelmi energiáról árulkodik, addig a követő 5. ház az életörömről és kreativitásról, a hanyatló 6. ház pedig a hétköznapi, gyakorlati energiáról.

VII. ház a SZELLEM NEGYEDÉNEK a kapuja.

Erre a területre sorolunk mindent, ami "kívülről jön be" az életünkbe (akkor is, ha valaminek a feltűnő hiányáról van szó), és így sorsként, üzenetként éljük meg. Ilyen a párkapcsolat, a tranzakció (VII. ház), az utána következő elmélyülés és sorsszerű átalakulás (8. ház), majd az új célok megjelenése (9. ház).

Utoljára következik a TÖRVÉNY NEGYEDE.

A magasabb törvényszerűségeknek vagyunk alárendelve. A X. számú sarokházban önmagunkat kell csiszolnunk a társadalom szabályai szerint, a 11-essel jelölt követő házban a közösségi törvényekkel kell kezdenünk valamit, és végül az utolsó hanyatló házban (12.) vissza kell vonulnunk az egónkkal, és áldozatot kell vállalnunk.

Nem mindig egyértelmű, hogy melyik bolygó melyik házba tartozik, mert minden háznak van egy hatósugara, mintha képlékeny lenne a határa. A sarokházak, vagyis azok, amelyek a tengelyeknél kezdődnek, öt fokkal hatnak vissza az előző házba - azaz ha egy bolygó a 12. ház utolsó öt fokának valamelyikén áll, akkor már az I. házba soroljuk. Ha nem sarokházakról van szó, ez a hatósugár 3°. vagyis az 5. ház előtt 2 fokkal álló bolygó már az 5. házba csúszik át. A házakat többféleképpen is lehet csoportosítani. Az ábrán bal kéz felé első térfél a „keleti félteke". Minden, ami ezen az oldalon van, az ÉN-ből, a belső világból indul ki. Akinek itt van a legtöbb égiteste, saját magában találja meg az energiák forrását, és maga indítja el az eseményeket. A maga erejéből sok mindent megoldó, de egyben saját szerepét túl is hangsúlyozó ember, akinek tartania kell (kéne) a hátát minden döntéséért.

A jobb oldali térfél a "nyugati félteke", amiben a TE, a külvilág a hangsúlyosabb. Az itt elhelyezkedő égitestek akkor léphetnek működésbe, ha a külvilág is rásegít. Akinek itt van a legtöbb planétája, elsősorban kívülről kapja az energiát, és gyakran külső segítség nélkül moccanni sem tud. Másokhoz könnyen alkalmazkodik, ám segítségre szorul. Ha a vízszintes tengellyel osztjuk ketté ábrát, a fenti terület a kifelé irányuló energiák és a külvilágba ható (extrovertált) tevékenység tere. Az alsó térfél a befelé irányuló energiákat, a befelé fordulást (introvertáltságot) képviseli.

Tizenkét ház témája alapvetően megegyezik a tizenkét állatövi jegy témájával. Minden egyes házhoz hozzárendelhető valamelyik állatövi jegy - a hasonló jellemzői alapján.

A szereplő figurák a lelkivilágunkban, azon belül is énünk középpontjában élnek, amit könyveinkben egy Várral jelképezünk. "A Vár különféle részei és helyiségei szimbolizálják az életterületeket (tengelyek, házak), méghozzá a következőképpen:
Fényszögek

A ényszögek azt a szöget jelzik, amit az égitestek a Földről (a kör középpontjából) nézve egymással bezárnak. Az aspektusok között van harmonikus, azaz simán áramló és diszharmonikus, azaz kihívást tartalmazó fényszög.

A fényszögek esetében nem lehet egyértelműen pozitív és negatív kapcsolatokról beszélni, mert egy-egy fényszög jelentése rendkívüli mértékben függ az őt létrehozó égitestek harmóniájától. Például ahogy a bolygóknál láttuk, a Szaturnusz általában nehézségeket, kihívásokat mutat, így a harmonikus fényszögei sem jelentenek feltétlenül könnyebbséget a szülött számára. Lehet, hogy egy fényszög harmonikusan, akadálytalanul áramlik, de ha két hátráltató tartalmat erősít fel, akkor a nehézségeinket erősíti fel!


A fényszögeket a horoszkópábra közepén találjuk, egymást keresztül-kasul szelő vonalak formájában. Ezek amolyan erővonalak a planéták - és a figurák - között. Ha két planéta (figura) tartózkodási helyét összekötjük a kör középpontjával, egy szöget kapunk. Ha ez megfelel az egyezményes fő- vagy mellékfényszögek nagyságának, akkor megállapíthatjuk, hogy a két aspektus kapcsolatban áll egymással. A fő- és mellékfényszögek jelölhetnek semleges, harmonikus (előnyös) vagy diszharmonikus (feszült) hatású kapcsolatokat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése