Yli Jumala

The Book of the Sri Joakim, Sri Joakim Matias Gosvami Gautama Räikkönen Náráyáná Buddha, Ja Jumaluus Ylin Henkilöt!

Kimi Räikkönen Transcendent full name: Sri Joakim Matias Gosvámi Gautama Räikkönen Náráyáná Buddha Supreme Personality of Godhead!

SRI JOAKIM MATIAS GÓSVÁMI GAUTAMA RäIKKÖNEN NÁRÁYÁNA BUDDHA IS LORD OF THE UNIVERSE!

Sziddharta Gautama Buddha, Sri Joakim Räikkönen Buddha és Perlita

Translate

2013. december 22., vasárnap

IV. Rész - 2.) fejezet - Sri Joakim elsőszámú bhaktijának asztrológiája és ennek elemzése - 88

A fényszögeket a teljes kör, azaz a 360° megfelelő hányad szerinti felosztásából kapjuk meg. A 30° többszörösei általában harmonikusan áramlanak, míg a 45° többszörösei feszültséget keltőek.



Semleges

Általában előnyös

Általában feszült

Félfényszög

M

P(60)

R (90)

W (180)

Mellékfényszög

(gyengébb hatás)

N (30)

N (30) gyakran enyhén harmonikus

O félkvadrát (180)

T másfélkvadrát (135) V 150-fok

A fényszögek típusai

SEMLEGES, VISZONYLAGOS KAPCSOLATOK:

Konjunkció, avagy együttállás (0°) M

A legerősebb fényszögnek számító együttállás azt jelenti, hogy két vagy több bolygó hatása összegződik. Ez érvényesülhet pozitívan és negatívan is, de mindig valamiféle plusz erő gyülemlik fel. Ha a figurák harmonikusan simulnak össze, a képlet tulajdonosának életébe, személyiségébe is harmóniát visznek. Ha azonban nem összeillő az általuk képviselt lelki tartalom, bizony megkeseríthetik az ember életét, pl. idegességet, összeférhetetlenséget gerjesztenek. Az egyik erre indulna, a másik arra. A konjunkció is lehet energiaforrás, ha az embernek sikerül ezt az energiabombát megfelelő mederbe terelnie. Teremtő ereje miatt a Nap analógiáját társíthatjuk hozzá ez a bilincs. Az együttállásnál nagyon lényeges összefoglalnunk, hogy melyek számítanak könnyű (harmonikus) illetve nehéz (feszültséget keltő) együttállásoknak.

Félszextil, avagy tizenketted fény (30°) – mellék fényszögN
A félszextilben is hasonlóan működnek a bolygók, mint az együttállásnál. Ha természetük könnyen összeegyeztethető, akkor kellemes hatásokat gyakorolnak az emberre, és segítik feladatai elvégzésében. Ha viszont nem illik össze az általuk képviselt lelki tartalom, komoly belső feszültségek forrásai lehetnek. Így tehát a félszextilre is vonatkozik az, amit a nehéz és könnyebb együttállásoknál leírtunk, de figyelembe kell vennünk azt, hogy ez a fényszög lassan kibontakozó hatású (lassú vízpartot mos), és ezért néha szinte észrevétlenül működik. Neptunuszi analógiákat képvisel, mert láthatatlanul segít, és gyógyító ereje is van.
ERŐSÍTŐ, HARMONIKUSAN ÁRAMLÓ KAPCSOLATOK: S

Trigon, avagy harmad fény (120°)

A trigon természetes belső harmónia, ami születésünktől kezdve adott. Az ember előnyös képességeit felerősíti, életét bizonyos téren rendkívül kellemessé teszi. A pozitív hatásokat azonban hajlamosak vagyunk a sors ajándékának tulajdonítani, sőt, legtöbbször nem is vesszük észre, annyira természetesnek tartjuk. Ez a tudat elkényelmesedéshez, passzivitáshoz és ellustuláshoz vezethet, ha a trigon mellett nem jelennek meg feszültséget keltő, viszont energiát adó fényszögek a képletben. Ez a kapcsolat Jupiter- és Nap-jellegű, azaz szerencseként, a bőségként és belső energiaforrásként éljük meg,ez a testvériség.

Szextil, avagy hatodfény (60°)  P

Az adottság, amit a két vagy több bolygót összekötő szextil képvisel, nem magától értetődő, nem a vérükben van, hanem olyasvalami, amit a sorshelyzetek újra meg újra próbák elé állítanak. Megmaradásáért sokat kell tenni, és ezért az ember nem kényelmesedhet el. Ezt az erőforrást nem vehetjük természetesnek, hanem újra és újra cselekednünk azért, hogy kiaknázhassuk. A Vénusz-jellegű szextil kreativitásunk kiélésére ösztönöz, munkabefektetést kíván. Ezeket a képességeket fejlesztenünk kell, ki kell próbálnunk a gyakorlatban, így egész életünkre termékeny forrást biztosíthat,ez a barátság.

GÁTLÓ, FESZÜLTEN ÁRAMLÓ KAPCSOLATOK:

Oppozíció, avagy szembenállás (180°) W


A szembenállás egy olyan patthelyzet a horoszkópunkban, amely tudatosul bennünk, és amelynek feszültségét szinte állandóan érezzük. Olyan mintha két szereplő kötélhúzásban mérné össze az erejét: vagy csak az egyiket erősíthetjük, vagy csak a másikat. A két (vagy több) bolygó kölcsönösen ki akarja egymást billenteni az egyensúlyából, de mivel törekvésük ellentétes, mindig csak az egyik irányba mozdulhatnak. Rá kell ébrednünk, hogy a két tartalom egymástól függ: egymást erősíti vagy gyengíti. Mivel ezek egymással szemben álló, ellentétes és egymást kiegészítő dolgok, csak úgy élhetünk együtt velük, ha felülemelkedünk a kettősségen, egyensúlyra törekszünk a harcból a kiegyenlítődés felé. Az az ember, akinek képletében hangsúlyosak az oppozíciók, gyakran választ a két tartalom közül. Azonban mint minden feszült kapcsolat, a Mars-jellegű oppozíció is energiaforrás: nem hagyja az embert elkényelmesedni, edzésben tartja. A hétköznapokban sokszor megoldhatatlan dilemmaként, ellentmondásként éljük meg, de a tipródásból rendkívül sokat tanulhatunk, ez a nyílt párharc.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése