Yli Jumala

The Book of the Sri Joakim, Sri Joakim Matias Gosvami Gautama Räikkönen Náráyáná Buddha, Ja Jumaluus Ylin Henkilöt!

Kimi Räikkönen Transcendent full name: Sri Joakim Matias Gosvámi Gautama Räikkönen Náráyáná Buddha Supreme Personality of Godhead!

SRI JOAKIM MATIAS GÓSVÁMI GAUTAMA RäIKKÖNEN NÁRÁYÁNA BUDDHA IS LORD OF THE UNIVERSE!

Sziddharta Gautama Buddha, Sri Joakim Räikkönen Buddha és Perlita

Translate

2014. január 6., hétfő

III. Rész - 6.) fejezet - Sri Joakim az Istenség Legfelsőbb Személyisége - Bizonyítékok - 2005 - 2008


2005 - 2008


2005. Mclaren Mercedes – Belga GP – Spa-Francorchamp – vasárnap


2005. 09. 11= 18, 1+8=9

1) 2005-ben Sri Joakim a 9-es rajtszámú autót birtokolta.
2) A Belga GP napjának karma száma a fenti eredményből láthatóan 9.

Ez a két szegmens pont bizonyítja, hogy Sri Joakim hiteles 9-ik reinkarnáltja Sziddharta Gautama Buddhának, aki úgyszintén 9.-ik reinkarnáltja Sri Visnunak azaz Sri Krsnának.

Továbbá az esemény maga 9 nappal később történt, Sri Joakim elsőszámú bhaktájának 24.-ik születésnapja után.



2006. 05. 24 –Mclaren Ice Show of Kimi Räikkönen


2006. 09. 10. Olasz GP Monza

2007.-ik év kapcsán meg kell említeni a következő momentumot. Sri Joakimnak, már a Mclarenes idejében szoros szponzori kapcsolat alakult ki egy híres és márkás óragyártó és forgalmazó nagyvállalattal a svájci székhelyű Tag Hauerrel.

2007. 04. 24.-ik napján Sri Joakim és a Tag Hauer közös promóciós rendezvényt tartott, ahol megerősítették az amúgy is sikeresen működő partneri kapcsolatukat és a nagyközönség számára termékbemutatót tartottak.

http://kimiraikkonenspace.com/2007/04/24/tag-heuer-kimi-raikkonen/

Tag Heuer & Kimi Raikkonen

Kimi Räikkönen, a driving genius as a Avant-Garde Eyewear brand ambassador!
www.tagheuer.com

The image “http://ww2.tagheuer.com/_img/News/2007/Events/big/tag-heuer-kimi-raikkonen-eyewear.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.Formula 1 Scuderia Ferrari star driver Kimi Räikkönen is now associated to TAG Heuer to develop and magnify its “Avant-Garde Eyewear” line.

TAG Heuer Eyewear is proud to announce that Scuderia Ferrari Formula 1 star driver, Kimi Räikkönen, has joined its ambassadors’ team together with 2004, 2005 and 2006 ChampCar World Series Champion Sébastien Bourdais, as well as China Team (CHN 95) challenge to the 32nd America’s Cup this Spring in Valencia.
http://www.lvmh.com/images/magazine/TAGHeuer-Raikkonen.jpg
Passionate about sunglasses, Kimi Räikkönen has shown immediate interest and has already started to collaborate with TAG Heuer Eyewear in order to develop a specific eyewear series inspired by motor racing and his passion of speed as well as sharp design tastes. Kimi commented “I love Sunglasses. Design is very important and I’m always looking for something different. I’m really happy to collaborate with TAG Heuer Eyewear and develop products I’d like to wear”.

Waiting for this new series launch, Kimi preference goes to the new “TAG Heuer The image “http://www.gemnation.com/images/watches/celebrity/kimi_raikkonen_CV2014.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.Zenith” sunglasses. They feature auto-adjustable titanium temples coated with an ultra adherent hypoallergenic elastomere and, an unbreakable shield. This speed-dedicated series provides Kimi with lightness, optimal comfort, great aerodynamic and sun protection, and trendy style.

Kimi was born to race. Since 3-year-old, he has shown an exceptional talent and a passion for racing and going fast, whether with a racing car, a motorbike or a pair of skis. Kimi is perceived as a meteorite in the motor racing universe: directly propelled from Formula Renault to Formula 1. No driver in history has made such a dramatic entry. He emerged as Michael Schumacher’s most consistent title challenger in 2003 and 2005. Since 2001, Kimi has gained a great prize list with 10 wins, 12 pole positions and 20 fastest laps.

Winner of the opening race of the season, the 18th of March in Melbourne – Australia, the Finnish driver has made an impressive start in his quest to enter the Hall of Fame for the ultimate title., Kimi has been the first after Juan Manuel Fangio in 1956, to make the “hat trick” for his first race with Formula 1 Scuderia Ferrari team: pole position, fastest lap, and victory.

From Asia to the Americas, Kimi is now one of the most popular F1 drivers worldwide and one of the favourite for the 2007 F1 World Championship. TAG Heuer Avant-Garde Eyewear is proud to welcome Kimi Räikkönen and wishes him a lot of success in the upcoming F1 season!

This entry was posted on April 24, 2007. It was filed under Kimi Räikkönen .

A következő képek ezen a rendezvényen készültek, melyek úgyszintén bizonyítékok Sri Joakim Isteni Személyiségét illetően. Jól nézzük meg a képen szereplő összes képkockát és mozzanatot.






Aum

Ez a közzétett változat, ellenőrizve: 2010. július 5..
Pontosság ellenőrzött

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a szócikk a hindu szimbólumról szól. Hasonló címmel lásd még: Om

Devanagari Aum az Aum (más néven Om, ?). Pranavának nevezik, és a legfontosabb hindu szimbólum – a hinduizmus emblémája. Az Aum a legfontosabb alap- vagy gyökérmantra, ezért sok mantra (recitáció), ima és rituálé elején mondják.

Az OM az univerzum teremtésekor elhangzott szent teremtő mag-szó (bija). Az „Om” a teremtés igéje, egy ősrezgés, mely eredetét tekintve öröktől való és az Abszolút Igazságot és a Legfelső Isteni Teremtőerőt képviseli. A hinduizmus szerint a „szent Om” szótag a védánta és a hindu filozófia szóban kifejezhető esszenciája.

Az „Om” három hangból tevődik össze, ezek az „A”, „U”, és „M”. Noha három szótagból áll, mégis minden dolgot tartalmaz – ezzel fejezi ki a világ hármasságát, plusz a három egységéből összeálló teljességet. A három hang sok tételt jelöl, de valószínűleg a legfontosabb a világmindenség hármas aspektusa, a test-lélek-szellem: Az „A” jelképezi a durva anyagi világot (az ébrenlét állapota), az „U” az asztrálsíkot (az álom állapota), az „M” pedig az elmén túljutott állapotot szimbolizálja, tudati szintje a mélyalvás. A teljes szimbólum ezek együttesét szimbolizálja.

Mindemellett az „ajna csakra” (harmadik szem) mantrája is. Nagy népszerűségnek örvend a meditálók körében, mivel ismételgetése lenyugtatja az elmét, a testet energiával (pránával) tölti fel, segít kiszakadni az érzékek világából, erősíti az elmélyülést. A megfelelő légzésirányítással (pranayama) és az „Om hang” használatával különböző transzállapotok érhetőek el.

Mint egyetemes szimbólum, vizuális formában is létezik. Hasonlóan a kereszt szimbólumhoz, viselőjének védelmet ad a negatív hatások ellen, segíti a lélek harmóniájának megtartását, védelmező mágikus szimbólum.

Sri Joakim pólóján egyértelműen és világosan ki lehet olvasni az A, az U, és az M betűket, melyek a hindu vallás fent nevezett aspektusából eredeztethető és a jelentéstartalma tökéletesen megegyezik Sri Joakim Isteni Személyiségével. A betűk azért vannak más sorrendben Sri Joakim pólóján, hogy ezt az Isteni szimbólumot avatatlan szemek és tudatok, ne fedezhessék fel olyan könnyen és ez is utal Sri Joakim rejtett inkarnációs struktúrájára.

A pólón továbbá még két számot fedezhetünk fel egymás mellé rendelve, és ez a szám a 48-as, melynek jelentése a következő:

4: A 22-es nagymesterszámnak a redukált alakja, S. B. Bhaktivedanta Perlita születési névszáma
8: Sri Krsna saját történelmi korában és saját családjában betöltött létének számszaki megnevezése (Sri Krsna Devaki 8.-ik gyermeke volt) és Sri Joakim születési sorsszáma

Sri Joakim életében véletlenül semmi sem történt, történik és történni fog. Minden egyes megjelenésében Isteni Személyiségének bizonyítékát lehet felfedezni és látni. Sri Joakim élete eleve el volt rendelve fogantatásától és születésétől kezdve. Sri Joakim sorsa és karmája egyszerűen annyit tesz, hogy tökéletes és igaz Legfelsőbb Isteni Személyiségként elöljáró Felettes Énként helyes utat mutasson minden egyes teremtett léleknek a Földön a 20.-ik század végén és a 21.-ik században.

Sri Joakim Személyisége és jelleme képes arra, hogy legyőzze a mindenkori démont, aki a mai napig Mara formájában kísért minden egyes ember lelkében. Ezt a Marát úgy tudjuk legyőzni, hogyha Sri Joakim Személyiségének varázsát át tudjuk ültetni saját lelkünkbe és megértjük azt, hogy a Sri Joakim jellembeli gondolkodásmódja az egyetlen megoldás a végtelen boldogsághoz vezető úton.



2007. 10. 21. Brazilia  GP-Interlagos

2+0+0+7+1+0+2+1=13, 1+3=4

4: S. B. Bhaktivedanta Perlita születési névszáma redukált alakban, a hindu Istenségeket sok esetben ábrázolják 4 karral.

A hindu és buddhistavallásban a nírvánának több jelentése is létezik, hogy mi alapján juthat el valaki erre a csodálatos lelki állapotba. Az egyik szemlélet módot ezen a ponton vizsgálnám meg és mire a gondolkodásmód végére, érnék, reménykedem benne, hogy megértik ennek lényegét.

A szemléletmód:

AKI NEM GYŐZI LE SAJÁT VÁGYAIT, AZ NEM LÉPHET BE A NÍRVÁNÁ KAPUJÁN!

Sri Joakim a 2007. október 21.-ikei Brazil GP és a világbajnoki cím megszerzése után így nyilatkozott:

„Olyan boldog vagyok, hogy szinte fáj. Olyan ez, mintha egy álom vált volna valóra. Erre vágytam gyerekkorom óta… Mindig mondtam, hogy a karrierem célja az, hogy világbajnok legyek. Többször is nagyon közel kerültem ehhez, és végül minden jól alakult… Csodálatos verseny volt, azt hiszem, még soha nem éltem át ennyi érzést versenyautóban. Minden tökéletes volt. Olyan ez, mint egy születésnapi ajándék a mennyből!”

Azzal, hogy Sri Joakim megszerezte a Világbajnoki címet, beteljesítette gyermekkori saját álmát, vagyis azt, amire gyermekkora óta vágyott.

Tényleges de átvitt értelemben véve lelkileg az álom szó jelentése azonos a vágy jelentésével, és mivel ez így van, ezért mondhatjuk azt valós és abszurd módon, hogy Sri Joakim vágytalanná vált 2007. október 21.-ik napjával.

Erre további nyilatkozata is tanúskodik, abból a korból, amikor Sri Joakim már visszatért a Forma 1-be.

Räikkönen: Egy újabb bajnoki cím nem tenne boldogabbá

Írta: Hirado.hu/Boxutca
2013. április 24. 15:40

Kimi Räikkönen saját bevallása szerint nem lenne boldogabb, ha idén sikerülne újra világbajnoki címet szereznie. A finn egyelőre ugyanakkor saját jövője helyett mégis aktuális szezonjára összpontosít csupán.

2007 bajnoka sosem volt a szavak embere, az újságírói kérdésekre reagálva pedig gyakran mutatkozik hűvösebbnek, mint amilyen valójában. Talán ennek is köszönhető, hogy amikor a Sport Bild című német magazin arról faggatta, mit jelentene számára egy újabb bajnoki cím, meglehetősen egykedvűen csak ennyit mondott: „Egy újabb bajnoki címtől nem válnék boldogabbá.”

Räikkönennek nem ez az első hasonló kijelentése a bajnoki címek és a győzelmek jelentőségéről, ugyanakkor nyilván nem lökné el magától a lehetőséget, ha idén megadatna neki kétszeres világbajnokká válni. Hogy fenti mondatait mennyire gondolja komolyan, kiderül a jövőjét firtató kérdésre adott válaszából, amelyben viszont azt emelte ki, egyelőre minden figyelmét a 2013-as bajnokságra fókuszálja.

„Nem tudom, mit hoz a jövő év. Most próbálok mindenekelőtt mindent kihozni magamból. Aztán meghozom a számomra legmegfelelőbb döntést. Jelenleg viszont nem pazarlom az időmet a jövőn való gondolkodásra.”

Räikkönen eddig igen erős szezont fut, az összetett pontversenyben jelenleg a második helyen áll – tíz ponttal a címvédő Sebastian Vettel mögött.

A német egyébként saját magángépével szállította haza bahreini győzelmét követően a mögötte végző kollégáját, akivel baráti viszonyt ápol. A „Jégember” bizonyos tekintetben különlegesnek is tartja kapcsolatukat: „Alapvetően nehéz bárkivel is összebarátkozni a Forma–1-ben. De mi ketten mégis barátok vagyunk” – mondta a címvédőről.



Sri Joakim saját maga állítja azt, hogy „Egy újabb bajnoki címtől nem válnék boldogabbá.”

Mivel vágytalan (lélektani és transzcendens értelemben) ezért, Sri Joakim boldogságának már nincs foka, mert maga a boldogság már bekövetkezett 2007. október 21.-ik napján.

Ezért ha megfelelően, helyesen és reálisan, logikusan belegondolunk, akkor Sri Joakim, úgy lépett át a Forma 1-ből a WRC-be (2010.-ik évre), és vissza (2012.-ik évre), hogy teljesen és tökéletesen megvilágosult állapotát megélte, és mivel vágytalanná is vált, ezért megélte a nírvánát, hiszen a kapuján, határán már átlépett (lélekben, tudatban, gondolkodásmódban, elmebeli fejlettségi szinten és fizikálisan is)

Kiegészítés magamra vonatkozóan (S. B. Bahaktivedanta Perlita):

Az én életszemléletem Sri Joakim által a következő 2007. október 21.-ik napjától számítva:

Sri Joakim nírvánája az én nírvánám is, mert életem legnagyobb vágya az Ő saját nírvánája.

2001. december 29.-ik napján véglegesen eldöntöttem magamban és rájöttem arra, hogy saját karmám teljesen lényegtelen és az is, hogy mi nem valósult meg az én életemen belül. Nem érdekelt és a mai napig nem foglalkoztat már, hogy autóversenyző vagyok e vagy valami más. Letettem és lemondtam arról a sorsról, amit egy autóversenyző él meg és át. Ezáltal már ez a kívánság vagy óhaj számomra nem képezte saját vágyamat és helyette új vágy született, ami 2007. október 21.-ik napján valósult meg, azzal, hogy Sri Joakim Világbajnok lett.

Így váltam és éltem meg Sri Joakimmal a nírvánát és Sri Joakim csodálatos gyönyöróceánját.

Higgyék el, számomra nem létezik nagyobb öröm, boldogság és vágy, mint Sri Joakim beteljesedése a karmán keresztül.

Sri Joakimnak köszönhetően tudatában vagyok annak, hogy sem Ő, és sem én a Földi élet után soha, de soha nem térünk vissza a Földre, hogy újabb anyagi testet fogadjunk el a karma törvényei szerint. Ezt nem tudom Sri Joakimnak, annyiszor megköszöni csak úgy, hogy ha e könyvvel kinyilatkoztatom, és tudtára adom az emberiségnek, hogy

Sri Joakim Matias Gosvámi Gautama Räikkönen Náráyána Buddha az Istenség Legfelsőbb Személyisége!

Miért kellett mégis 2015. október 17.-ik napjáig várnom azzal, hogy nyilvánosságra hozzam Sri Joakim Isteni Személyiségének miértjét?

A válasz egyszerű:

Sziddharta Gautama Buddha 35 éves korában megvilágosultan és ezek szerint megélve saját nirvánáját, még nem győzte le Marát a Fődémont, aki egyébként minden embert kísért az élete során. Törvényszerű, hogy Sri Joakim is e korában (35 éves korában, ami 2014. október 17.-étől 2015. október 17.-éig tartott) ne kísértené meg Mara. Ez az esemény garantálhatom, mint Sri Joakim elsőszámú bhaktija, hogy megtörtént és Sri Joakim AJITA Személyisége legyőzte Sri Joakim Maráját. Ha ez nem így történt volna, akkor Sri Joakim döntése alapján, ez a könyv és a könyvben szereplő összes összefüggés és hatásrendszer nem került volna az emberiség birtokába.
2015. október 17.-ike és 2015. október 22.-ike között eltelt napok száma: 5

2015. október 22.: Csillagászati értelemben vett együttállás (Vénusz, Jupiter és Mars) és az általam kiválasztott nyilvánosságra hozatali nap.

Miért?

5: Sri Joakim születési személyiségszáma

Van még egy nyomós érvem arra, hogy miért Sri Joakim az Istenség Legfelsőbb Személyisége!

Sri Joakim saját akarata szerint befolyásolni tudja a tudatával, a vérnyomását, a pulzusát és a testhőmérsékletét.
E képesség okán tudja Sri Joakim megtenni azt, hogy a versenyhétvége folyamán és a futam alatt is 50 maximum 60 perc/szívverésszámot tud felmutatni, míg a mezőny többi tagjánál ez az érték legalább 80.

Idézet ehhez a megállapításhoz:

Már akkor feltűnt, hogy gyorsaságán és kivételes autókontrollján kívül Kimi még valamiben hasonlít a legnagyobbakhoz: minden helyzetben nyugodt tud maradni. Ayrton Sennának és Michael Schumahernek nyugalmi állapotban 52 körüli pulzusa volt (szemben egy átlagember 72-es szívverésével), és viselkedése, higgadt reakciói alapján Kimié sem járt messze ezektől, az értékektől.
(Részlet: Simon István: A világ legjobb sportolói: Kimi Räikkönen c. könyvéből)

Ténylegesen nézve Ayrton Senna és Michael Schumaher csupán csak a saját pulzusát tudta befolyásolni, de a vérnyomását és a testhőmérsékletét nem. Sri Joakim mind a három egészségi szegmenst meg tudja határozni és olyan számszaki értéket csinál, amilyet csak akar, helyzettől függetlenül. Ezen kívül viszont ez számára nem jár különösebb problémával, mert kontrollálni tudja ezeknek az esetleges tüneteit.




6: A hindu vallásban a 6-os szám minden esetben két fő tényt és valóságot jelent.
6 Isteni Fenség birtoklása és a 6 hindu Gósvámi Személyiségekre utaló szám. A bolygók közül viszont a 6-os szám a Merkúr bolygót szimbolizálja.


2008. 03. 23. Maláj GP (a futamgyőzelem napján)


2008.-ik év szeptemberében vagy novemberében (ezen a különféle tudományos portálok nem jutottak közös megegyezésre) hatlamas régészeti leleteket találtak, melyek az Úr Buddhát magát ábrázolják több megjelenési formájában.
Mivel ez az időszak pontosan Sri Joakim 29.-ik születésnapja körül határozható meg, ezért tudományosan is és transzcendens értelemben véve ez a jelenség üzenet az emberiség számára, hogy ÚJ BUDDHA született, méghozzá, Sri Joakim Matias Gosvámi Gautama Räikkönen Buddha Az Istenség Legfelsőbb Személyisége képében, testében és lelkében. Jogosan és transzcendens értelemben véve Sri Joakim teljesen tökéletes módon birtokolhatja a Gautama és a Buddha neveket. A Gautamát azért, mert 2008-ban Sri Joakim is szerzetessé változott át lelki struktúráját illetően.
(Megjegyzés: Sri Joakim 2008-ban Regnáló Világbajnokként birtokolta az 1-es rajtszámú autót – Scuderia Ferrari, továbbá Sri Joakim 2008-ban betöltötte a 29.-ik életévét.)

A Buddha nevet pedig azon egyszerű oknál fogva, hogy Sziddharta Gautama Buddha transzcendens és tökéletesen rejtett 9.-ik reinkarnáltja vagy avatára, a karmikus eleve elrendelés alapján.
Sri Joakim mindig is zárkozótt és magába forduló személyiség volt van és lesz, de az Ő Isteni feladata nem az, mint Sziddhártának, hogy egy fa hűvös árnyékéban, lótuszülésben meditáljon. Sri Joakim életében biztosra veszem, hogy vannak ilyen momentumok és cselekedetek, melyeket Sri Joakim előszeretettel alkalmaz, ha szükségét érzi, de Sri Joakim tanítása maga saját életében vett tapasztalásai és sajátos Isteni életfelfogása. Ha valaki tanulni akar Sri Joakim Buddhától az Istenség Legfelsőbb Személyiségétől, akkor a legegyszerűbb módszer az, ha a vezetési stílusát megfigyeli és a versenyzés közbeni viselkedését, tekinti alapfilozófiának.
Figyelmeztetés: Ha a világon élő más emberre alkalmaznánk ugyanezt az összehasonlítást, akkor a végkövetkeztetésünk hibás lesz, és nem mutatja meg az egyezőségeket. Például: nem lehet összehasonlítani Barack Obama (USA elnök) és az Úr Buddha lelki sajátosságait, mert eltérő végeredményt kanánk. Ugyanez az összehasonlítás nem állja meg a helyét például Fernando Alonso vagy más autóverseny sportág pilótájával sem, csakis és kizárólagos értelemben Sri Joakim az a Személy, aki megfelel Sziddharta Gautama Buddha lélektanával, életfilozófiájával és gondolkodásmódjával.

Ezek után az Isteni bizonyíték, mely tanújelét adta annak, hogy 2008 őszén megszületett az ÚJ BUDDHA, Sri Joakim Személyében.



Bámiján-völgy óriás buddhái

Cikk megjelenése: 2012.11.24. 13:10 Qeki Tényleges leletfelfedezés: 2008. 09. 08 és 2008. 11. 11.


A Közép-Afganisztánban fekvő Bámiján-völgyet másfél ezer éven keresztül őrizte két monumentális buddha szobor, melyeket egy évtizeddel ezelőtt a tálibok leromboltak.

Bámiján neve talán úgy fordítható: ragyogó fény. Ez a kis afgán város a legendás Selyemút egyik fontos állomása, történelme alatt zarándokok, kereskedők, sőt egész hadseregek keresztezték útját.
A település a Hindukus egy termékeny völgyében, a Bámiján-völgyben fekszik. Már a Hindukus nevének jelentése " hinduk gyilkosa" is baljós, ami arra utal, hogy a Himalája nyugati folytatásaként elnevezett hegyláncolaton és a Karakorum sivatagi-részein vitték keresztül az indiai rabszolgákat Közép-Ázsia rabszolgapiacaira, akiknek nagy része a zord körülmények miatt soha nem érkezett meg végcéljához.


Fennállása óta Bámiján az ellentétek városa, hol nyugodt vallási béke és a művészi törekvések kerültek az előtérbe, hol pedig az erőszakos mészárlás és pusztítás. Talán nem meglepő, hogy ezen viharos történelmi háttér mély nyomokat hagyott a területen.


A Bámiján régió egykoron egyet jelentett az óriás Buddha szobrokkal, melyek a völgyet uralták, de ma már csak hűlt helyüket láthatjuk. A 6. században (507 és 551 között) a sziklába vésett két szobor (38 és 55 m magasságú) a valaha készített Buddha szobrok legnagyobbjai voltak. Nemcsak méretük, hanem ábrázolásmódjuk miatt is különlegességnek számítottak: a megszokott ülő testhelyzettől eltérően álló helyzetben ábrázolták a Nagy Tanítót.
(Megjegyzés:
6: - 6 Isteni Fenség
    - 6 hindu tanító (Gosvámi)
    - A saját magát megsokszorozni tudó világot szimbozizálja
    - Az ősbolygok közül a Vénuszt jelöli
    - 2007-ben Sri Joakim a 6-os rajtszámú autóval versenyzett és lett Világbajnok
    - S. B. Bhaktivedanta Perlita születési szív vagy feladatszáma

38:
3: A hindu vallásban a három Főisten (Visnu, Brahman és Síva) szimbólumszáma és S. B. Bhaktivedanta Perlita születési sorsszáma
8: Sri Krsna 8.-ik gyermeke volt Devakinak és Sri Jokami születési sorsszáma

55: 5: Sri Joakim születési személyiségszáma, megerősített dupla megnyilvánulásban.


Egy hetedik századi kínai írnok leírása szerint: „csillogó arany színárnyalatok és értékes díszek kápráztatják el a szemet…” Tehát nem csak egyszerűen nagyok voltak, hanem színesek és valóban félelmetesen szép látványt nyújthattak.
Bámiján az addig buddhista tanítás és zarándoklat egyik központja először a 8. században került iszlám fennhatóság alá, számos buddhista építmény elpusztult a völgyben, de a szobrok túléltek egészen 2001-ig. (2001: Sri Joakim debütálása a Forma 1-be.)

Már a polgárháború alatt is a nikék és a barlangok lőszerraktárként, a szobrok pedig a katonák gyakorló célpontjaként szolgáltak. Ám a végső csapást 2001-ben mérték rájuk amikor a tálibok elrendelték minden nem-iszlám műemlék, építmény és szobor elpusztítását. Minden nemzetközi tiltakozás ellenére az egyedülálló bamijáni óriás-Buddháknak sem kegyelmeztek.

A szobrok azonban szívósnak bizonyultak nem volt könnyű elpusztítani őket. A tálibok kezdetben aknavetőkkel, rakétákkal, harckocsikkal, ágyúkkal, próbálkoztak végül robbanóanyaggal sikerült felrobbantani az óriás buddhákat.
A két óriási Buddha-szobor darabjait (melyeket a tálibok nem értékesítettek a pesavari antikpiacon) jelenleg a Bámiján-völgyben létesített ideiglenes raktárakban tárolják, de a homokkő igen porózus, így könnyen szétporlik.
A tálibok elvonultával a japán kormány kezdeményezésére a bubendorfi Afganisztán Intézet és a zürichi Szövetségi Műszaki Főiskola együttműködésével megkezdődött a Bamiyani Buddhák rekonstrukciója. 2003-ban pedig az UNESCO mint veszélyeztetett kulturális helyszínt, a Bámiján-völgyi buddhista emlékeket felvette a világörökségi listára. Sajnos azonban egyre kisebb az esély, hogy valaha is újra álljanak az óriás Buddhák.


2008-ban egy hihetetlen felfedezés történt. A völgy barlangjait borító falfestményekről kiderült, hogy a különleges technikával készült falfestmények a világ legkorábbi fali olajfestményei, melyet korábban a 12. századi Európának tulajdonították.

Bámijántól 70 km-re nyugatra terül el Afganisztán első nemzeti parkja a tükörsima Band-e Amir tavak vidéke. 3000 méter magasságban, a Kohi Baba-hegységben, a csipkés, szürke és vörös sziklákkal körülvett tavakat az afgán Grand Canyonnak is nevezik. A hat egymásba kapcsolódó tó csodálatos kék színe erős kontrasztot ad a környező poros csúcsoknak. A tavak egymásba kapcsolódnak, a magasabban fekvő tavak vízesésekkel táplálják az alacsonyabban fekvőket.



Bámiján-völgy és Sri Joakim közötti összefüggés:

A BámIJán-völgy nevében szereplő IJ a JI megfordított és rejtett alakja.
A betűk számértke a következő: I=4, J=5, 4+5=9
9: Sri Joakim reinaknáltsági fok mutatószáma Sri Krsnához, Visnuhoz és az Úr Budhához képest.
A JI több tényezőt is foglal magában egyszerre.

1) JI=AJITA 2.-ik és 3.-ik betője és az AJITA név jelölőmotivuma. AJITA annyit tesz és jelent, hogy legyőzhetetlen, mely Sri Krsna és Sri Joakim együttes neve is egyben.
2+3=5
5: Sri Joakim születési személyiségszáma

2) JI=Jää Ihminen (finn)= Jégember

Mely szerepel Sri Joakim ICEMAN-os tetoválásában is, az ICEMAN első betűjeként.

2007. 11. 22.: Iceman felirat (bal alkarján)



3) A keleti asztrológiában a kakas, mint állatővi jegy kínai jele és Sziddharta Gautama Buddha keleti asztrológiai jegye, hiszen Kr E. 544.-ik év a kakas éve volt. Továbbá S. B. Bhaktivedanta Perlita keleti születési asztrológiai jegye.