Yli Jumala

The Book of the Sri Joakim, Sri Joakim Matias Gosvami Gautama Räikkönen Náráyáná Buddha, Ja Jumaluus Ylin Henkilöt!

Kimi Räikkönen Transcendent full name: Sri Joakim Matias Gosvámi Gautama Räikkönen Náráyáná Buddha Supreme Personality of Godhead!

SRI JOAKIM MATIAS GÓSVÁMI GAUTAMA RäIKKÖNEN NÁRÁYÁNA BUDDHA IS LORD OF THE UNIVERSE!

Sziddharta Gautama Buddha, Sri Joakim Räikkönen Buddha és Perlita

Translate

2013. december 22., vasárnap

IV. Rész - 2.) fejezet - Sri Joakim elsőszámú bhaktijának asztrológiája és ennek elemzése - 78

http://www.astronet.hu/asztrologia/bolygok-es-hazak/a-bolygok-hatasa-a-jellemre-a-helyzetekre-1-101879

A bolygók hatása a jellemre, a helyzetekre (1.)

2010. szeptember 15. 11:30   , Legutóbb frissítve: 2010. szeptember 14. 00:00

Néha nagyon sajnálom, hogy nem iskolai alaptantárgy még az asztrológia. Hiszen az önismeret és egymás jobb megismerése révén minden egyéb iskolában és az életben szerzett ismeret alkalmazása, gyakorlatba ültetése sokkal könnyebb volna. Aki tudja, mit várh


Napjainkban, amikor már egyre több asztrológiával kapcsolatos könyv jelenik meg, amikor már nem tiltott irodalom az ezotéria, és a népszerű asztrológiai magazinok tízezrével fogynak az újságárusnál, igencsak meglep, hogy még mindig ennyire tájékozatlanok az emberek az őket érő hatásokról, a sorsukat segítő "égi" lehetőségekről.

Az asztrológia ellenzői persze ezek közül a kiadványok közül semmit nem olvasnak, "elvből", így még ma is azzal hozakodnak elő, ha érvelni akarnak, hogy az asztrológia nem más, mint kóklerség, jóslás.

Bevallom, engem zavar a magukat értőknek gondolók tájékozatlansága is, amikor asztrológiai ismereteikre hivatkozva kategorikusan kijelentik, hogy "a Skorpiókkal nem lehet kijönni, mert akarnokok", vagy hogy "a Kosok törtetőek", a "Rákok nyavalygósak"? Az ő megjegyzéseikre tromfolnak az ellenzők a maguk érveivel: hogy "nem tizenkét típusú ember él a világon", illetve hogy sok esetben egy Ikrek vagy egy Rák szülött egyáltalán nem olyan, mint azt a "nagykönyvben" leírják.

És tényleg nem olyan. Minden csillagjegy szülötte más és más. De hogy miben más, az a horoszkóp alapján megmondható. Befolyásolja a viselkedését, habitusát a születési perce, az aszcendense (vagy más néven a "felkelő jegy", de nagyon árnyalja a természetét, a világhoz való viszonyát a bolygók helyzete, vagyis hogy születése pillanatában a bolygók éppen hol álltak, milyen kapcsolatban voltak egymással.


"A bolygók a legtisztább szimbólumok, amelyekkel bizonyos emberi viselkedési formákat tudunk kifejezni, és a bolygókat sorra véve képet alkothatunk magunknak az emberi nem valószínű fejlődéséről" - foglalta össze Karen Hamaker-Zondag A bolygók szimbolikája a horoszkópban című magyarul is megjelent könyvében. A Pszichológiai asztrológia című másik nagy művében pedig ezt kiegészíti azzal, hogy a múlt minden összesűrített tapasztalata az emberiség kollektív tudatalattijában raktározódott el, és az emberi pszichében az archetípusok szintjén nyilvánul meg. Ezek után könnyebb megérteni a bolygóhatásokat, ha történelmi távlatokból nézzük őket.

A horoszkóp-elemzéskor mindig a három úgynevezett személyes bolygó helyzetét kell először értékelni. Személyes bolygó a Nap, a Hold és a Merkúr. (Itt most gyorsan megjegyzem, hogy tudom: se a Nap, se a Hold nem bolygó, de mert az asztrológia az egyszerűség kedvéért évezredek óta bolygóként említi, fogadjuk el ezt a meghatározást, és ne a két égitest nevére, inkább a tartalmukra figyeljünk.) A Vénusz és a Mars is személyes bolygó, de már csak meghatározott területeken érvényesül a hatása. A bolygók "személyes értéke" fokozatosan csökken, attól függően, milyen távol áll a Naptól. A Jupiter és a Szaturnusz karakter-hatásai tehát még nehezebben ismerhetők fel, de azért még mindig meghatározóak. Viszont az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó inkább "generációs bolygó", hiszen sokáig tartózkodnak egy-egy csillagjegyben, és ugyanazt a hátteret biztosítják mindenkinek, akkor azokban az években született.

A Nap és a Hold szerepe

Mindkét bolygó különleges szerepet játszik a fejlődésben: a psziché két fontos részét - az öntudatot és a tudattalant szimbolizálja! A Nap egy képletben általában azt az utat jelöli ki, amelyen a szülöttnek végig kell mennie élete során. Vagyis a törekvésekről, a kötelezettségekről tájékoztat. A Nap az ego. S ha abban a jegyben áll, ahol az aszcendens található, akkor általában az egyén harmóniában van önmagával.

A Hold az érzelmek, az alkalmazkodás jelölője. Énünk érzelmi oldalára mutat rá. A Hold helyzete mindig azt mutatja, hogy milyen szerepnek szeretnénk megfelelni. A Merkúr - mint a kommunikációt jelképező bolygó - valójában a tudatos és tudattalan közötti közvetítést is szimbolizálja. De nagyon meghatározza az emberek közötti kommunikáció mikéntjét is. Mert egészen másképp tart kapcsolatot az, akinek a születésekor a Merkúr a Kos jegyében járt, mint az, akinek mondjuk a Mérlegben vagy a Nyilasban.


Tehát igaz az, hogy a bolygók mindig az alapjelentésük szerint hatnak - a Nap mindig az egót, a Hold az érzelmeket, a Merkúr a gondolatokat, kapcsolatokat jeleníti meg, de hogy az egyén hogyan érzékeli, mire érez késztetést, az attól függ, hogy az adott bolygó melyik csillagjegyben tartózkodott a születés pillanatában. A csillagjegy ugyanis egyfajta minőségi tartalommal tölti meg a bolygóhatást. Akinek a képletében a Merkúr a Kosban áll, akkor is kertelés nélkül, egyenesen megmondja a véleményét bizonyos dolgokról, ha a születési jegye mondjuk Mérleg vagy Halak, azaz alapjában véve keresi a kompromisszumokat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése