Yli Jumala

The Book of the Sri Joakim, Sri Joakim Matias Gosvami Gautama Räikkönen Náráyáná Buddha, Ja Jumaluus Ylin Henkilöt!

Kimi Räikkönen Transcendent full name: Sri Joakim Matias Gosvámi Gautama Räikkönen Náráyáná Buddha Supreme Personality of Godhead!

SRI JOAKIM MATIAS GÓSVÁMI GAUTAMA RäIKKÖNEN NÁRÁYÁNA BUDDHA IS LORD OF THE UNIVERSE!

Sziddharta Gautama Buddha, Sri Joakim Räikkönen Buddha és Perlita

Translate

2013. december 22., vasárnap

IV. Rész - 2.) fejezet - Sri Joakim elsőszámú bhaktijának asztrológiája és ennek elemzése - 90

Deszcendens

Az aszcendenssel éppen szemben helyezkedik el a deszcendens vonala. Ahogy az aszcendens az Én, úgy a deszcendens a Te vonala, és a hozzájuk kapcsolódó I. illetveVII. ház, vagyis a sarokházak – melyeket egyébként eltérően a többitől, erejüket az Én illetve a Te világát fejezi ki.


A deszcendens (DC) nagyon fontos lehet abban a kérdésben, mi az, amit tudatosan mutatunk a külvilág felé. Mik a felvállalt szerepeink, társadalmi funkcióink. Ide kapcsolódik a társ, a felvállalt elsősorban a törvényes társ a férj és feleség kérdésköre, de ide kapcsolható a társadalomban elfoglalt pozíció, ha hangunk van, médiában, politikában, vallási életben, ha tanítók, előadók, úgymond híres emberek vagyunk.

Ezek minősége, hogy milyen téren kerülünk a közönség elé, már árnyaltabban jelenik meg más házakkal való kapcsolatokból, más csillagállásokból következtethetünk rá, itt inkább csak főbb csapásirányok látszanak. A deszcendens, mint az aszcendenssel szemben álló pedig, jelzi még, az életet, veszélyeztető helyzeteket, baleseteket, illetve az ellenségeket is, akiket elsősorban nyilvános tevékenységeink során szerzünk. Az, hogy valaki házas életet él-e, vagy örökre pártában marad, agglegény marad, hogy könnyen nősül, válik-e vagy házastársával zsörtölődő-e ezekről szintén innen értesülhetünk. A deszcendens a horizont nyugati pontja, az aszcendenssel éppen szemben található.

42-évesen Aszcendens eléri a Deszcendenst, a Te pontját. Az ember élete delén eljut a már említett válságponthoz. A Uránusz 42-év leteltével szemben áll a születéskor elfoglalt helyével, és ez fél Uránusz- kör ugyancsak válságokra, találkozásokra és szakításokra, hírtelen feltörő szabadságvágyra, és az addig megszokott életkörülményekből és viselkedésmintákból való kitörésre utal.

Az MC és az IC: a szociális önmegvalósítás tengelye

Médium Coli
A horoszkóp másik főtengelye (az „én-te tengely” mellett) az égboltnak azon a pontján megy keresztül, amely a születési időpontjában a legmagasabban állt. Ez az „ég teteje”, az MC médium coleli).
Nagyon jelentős pont a karrier az előmenetel szempontjából, de ennél sokkal messzebbre mutat. Pusztán az, hogy milyen csillagjegybe, illetve milyen elemű csillagjegybe esik, már tudható, hogy az egyén az élete során milyen életritmust, milyen életformát alakít ki, és az adott csillagjegy tulajdonságai lesznek fontosak számára


Az MC vonala mutatja a karriert, lehetőségeinket, az egész hozzá kapcsolódó ház pedig (X. ház), hogy céljainkban, terveinkben és álmainkban kik, és milyen mélységben segítenek, vagy hátráltatnak. Értesülhetünk arról, ha valaki vezető lesz, akár állami, vallási, vagy akár csak egy cég vezetője, arról, ha egy Nő pl. a családanyaság végett lemond karrierjéről, arról, hogy férfiak vagy nők segítenek inkább utunkon, arról, ha hátráltatnak bennünket, vagy ha éppenséggel több vasat tartunk a tűzben, és szakmánkban elaprózzuk magunkat.
 Az is megtudható, hogy felfutó sikerek után visszaesünk-e vagy megtartjuk pozíciónkat. Az MC vonalára ráálló bolygók nagyon erős hatások. Minőségüktől függ, hogy pozitív, vagy negatív behatást gyakorolnak életünkre, de minthogy ez a pont szemben áll a család vonalával, ezért a családi életet mindig labilissá, kicsit izgalmassá teszik. Az MC az édesapa vonala is, így a családi életen belül erről is informál a Nap (és olykor Jupiter, Szaturnusz) elhelyezkedésével egyetemben.


49-évesen a horoszkópóra másodszorra éri el a X-es ház csúcsát. Amikor először ért el erre a pontra, a személyiség feladata a külvilágba, a környezetébe és a szakmába való belépés volt, amelynek gyakran a kíváncsiság vagy a túlélés szükségszerűsége volt a mozgatórugók: a második alkalommal a személyiség arra törekszik, hogy megszilárdítsa helyzetét, vagy komoly harcok árán jelentős sikereket érjen el.


Immun Coeli
Immun Coeli (IC) pontja „az ég alja” Az aszcendens-deszcendens tengely vizszintesen szeli át a horoszkópot, az MC-IC tengely pedig függőlegesen. Az alsó pont, az IC, a IV. házhoz kapcsolódó sarkalatos pont, és elsősorban családról, gyermekkorunkról, az ezzel kapcsolatos örömökről és terhekről informál, gyökereinkről, melyek nélkül – mint azt már tudjuk – nem bonthatunk szárnyakat.

A család vonala jelképezi életünkben az édesanyát, és viszonyát velünk és a családdal, ezt árnyalja a képletben a Hold helyzete. Az IC körüli bolygók mutatják a gyermekkori traumákat, komoly problémákat, kiskori baleseteket, öröklött, hozott betegségeket, illetve a költözéseket, lakóhelyváltásokat.

A negyedik ház informál arról is, hogy szeretünk-e otthon tartózkodni, mennyire van szükségünk egy intim szférára, szeretnénk-e otthon dolgozni, és könnyen, rugalmasan tudjuk-e járnia a világot.


35-évesen horoszkóp óramutatója a legmélyebb pont a V-ház csúcsán áll, és annak a szükségességére mutat rá, hogy anyagi és lelki értelemben is biztos alapot kell magunknak teremtenünk, erős gyökereket kell eresztenünk, és felkel fedeznünk lelkünk mélységeit. Felelősséget vállalunk a családunkért (vagy éppen elutasítjuk ezt a felelősséget), és már most tudatosan megkezdjük időskorunk biztonságának megteremtését. Én ebben az életkorban (35-éven) veszítettem el az Édesanyámat. 35-éves koromtól a „sors” rákényszerített arra, hogy megteremtsem az anyagi biztonságom a családom és Önmagam számra.


A horoszkópkör e négy sarkalatos pontja határozza meg személyiségünk 80%-át, szerelmi életünk, társválasztásunk, családi helyzetünk és a lehetőségeink tárházát. Már pusztán az, hogy milyen jegybe esnek ezek a pontok, nagyon sokat segíthetnek, így nem kell profi asztrológusnak lennünk, hogy egy kis utánajárással az adott jegyekről való olvasással és a horoszkópkör megtekintésével aprócska információkhoz jussunk személyiségünk rejtett lényegéről. Ha igazán pontos elemzést szeretnénk, akkor persze érdemes a legjobb szakemberek egyikéhez fordulnunk.

A sarkalatos pontok azért is lényegesek, mert már a gyermekek képletében is sokat elárulnak lehetőségeikről. Míg ott, még a társról, vagy karrierről nem beszélhetünk, addig is, tájékoztat arról, hogy a gyermek mennyire nyitott a külvilágra, képes-e részt venni csoportos tevékenységekben, kíván-e mondjuk sportolni, tiniként valahol szerepelni, fellépni, mik a lehetőségei a tanulásban, és mi az, ami érdekli. Milyen tanulmányi sikereket tudhat be magának, aminek egyenes következménye lesz a szakmai elismertség, vagy éppen megvetettség, illetve arról is értesülhetünk, hogy akis tini gyermekünk milyen korán kezdi a társas életet. Vagyis ezek a fő pontok már a gyermek képletéből is sok-sok részletet elárulnak.

„Születési képletünk azon lehetőségeink vázát adja meg,
amelyeket meg kell élnünk, és amelyeket remélhetőleg
tudatosságunk szintje fénnyel áraszt el."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése