Yli Jumala

The Book of the Sri Joakim, Sri Joakim Matias Gosvami Gautama Räikkönen Náráyáná Buddha, Ja Jumaluus Ylin Henkilöt!

Kimi Räikkönen Transcendent full name: Sri Joakim Matias Gosvámi Gautama Räikkönen Náráyáná Buddha Supreme Personality of Godhead!

SRI JOAKIM MATIAS GÓSVÁMI GAUTAMA RäIKKÖNEN NÁRÁYÁNA BUDDHA IS LORD OF THE UNIVERSE!

Sziddharta Gautama Buddha, Sri Joakim Räikkönen Buddha és Perlita

Translate

2013. december 22., vasárnap

IV. Rész - 2.) fejezet - Sri Joakim elsőszámú bhaktijának asztrológiája és ennek elemzése - 84

Az állatöv tizenkét jegyét többféleképpen is csoportosíthatjuk, skatulyázhatjuk, ha úgy tetszik. Az egyes csoportokat képező elemek több tulajdonságban is megegyeznek.

Az egyik csoportosítás alapja a négy őselem: tűz, föld, víz, levegő.

A tüzes jegyeket (KOS, OROSZLÁN, NYILAS) a dinamizmus, tetterő jellemzi. Kulcsszavai: lelkesedés, önbizalom, kezdeményezőkészség, türelmetlenség, nyíltság, mely a tapintatlanságig mehet.

A föld-jegyek (BAK, BIKA, SZŰZ) gyakorlatiasak, kitartóak, óvatosak. Azt hiszik, amit látnak. Megbízhatóak, nehezen változtatnak kialakult szokásaikon, a kitaposott ösvényen járnak.

A víz-jegyek (RÁK, SKORPIÓ, HALAK) nagyon érzékenyek, intuitívak. Kis antennáikkal megérzik a másik ember legkisebb rezdüléseit is. Álmodozás, érzelmek, empátia, intuíció. a hozzákapcsolódó fogalmak

A levegő-jegyek (MÉRLEG, VÍZÖNTŐ, IKREK) kulcsszava a kommunikáció. Az önkifejezés igénye, racionalitás, társaságkedvelés, többirányúság jellemző rájuk.

A tűz és a levegő-jegyek közös jellemzője az aktivitás, kiáramlás, önkifejezés.

A víz és föld-jegyek közös tulajdonsága a passzivitás, befogadás, feloldás.



A jegyek másik lehetséges felosztása: kardinális, fix, változó.

A kardinális jegyek (KOS, RÁK, MÉRLEG, BAK) a cselekvéshez kapcsolódnak, jellemző rájuk a kezdeményező erő.

A fix jegyek (BIKA, OROSZLÁN, SKORPIÓ, VÍZÖNTŐ) energiáikat gyűjtik és igyekeznek megtartani, elért eredményeiket állandósítani.

A változó jegyek (IKREK, SZŰZ, NYILAS, HALAK) a rugalmasságot, mozgást adják, mintegy közvetítők a kardinális és fix jelek között.

A harmadik felosztás pozitív és negatív jellege szerint szelektál a jegyek között, férfias-nőies, projektív-attraktív minőségekre osztva a csillagjegyeket.

Kardinális (Kos Rák Mérleg Bak)

Kardinális jegyekről (Kos Rák Mérleg Bak) általában elmondható az óriási aktivitás (a saját életterületén) és a kezdeményező készség (szintén saját életterületén).

Minden kardinális jegyre érvényes, hogy a betegségeik hirtelen és erősen jelentkeznek, de gyors lefolyásúak-.

Fix (Bika Oroszlán Skorpió Vízöntő)

A saját területén az állandóságra, biztonságra törekszik. Jellemző rájuk a kitartás, a nyugalomra törekvés, valamint az érzelmi stabilitás. Mindegyik fix jegy nehezen felejt. Hízásra mindegyik hajlamos. Nehezen betegednek, de nehezen is gyógyulnak. A munkaadók álmai.

Labilis (Ikrek Szűz Nyilas Halak)

A nyugtalanság és a változékonyság jellemző rendszerint. Ugyanakkor sokoldalúak, sok mindennel képesek foglalkozni, ha kell, egyszerre. Többet élnek, de két végén égetik a gyertyát. Nem akarnak semmiből kimaradni ezért aztán sok mindenből kimaradnak. Felszínesek és ezzel meg is elégszenek. Könnyű velük kijönni nem makacsok, toleránsak, nem állítanak fel tilalomfát. Állandó a mozgásigényük, jó a nyelv- és kommunikációs készségük.

A pozitív-negatív felosztás
A páros jegyek negatív

A páratlan jegyek pozitív töltésűek.

A pozitív jegyek férfiasak

A negatív jegyek nőiesek.

A pozitív jegy férfire, a negatív jegy nőre utal

Három kettős jegy van:

Ikrek, a Nyilas és a Halak. A kettős jegyekre jellemző, hogy mindig, mindenből kettő – ezért is kettős jegyek. Kettő szakma, kettő gyermek, kettő házasság, kettő hobby, kettő másodállás, kettő illegális szerelem. Több dologgal foglalkoznak gyakran egyszerre. Jellemző még rájuk a labilitás. Vágynak ők a stabilitásra, de valahogy nem képesek erre.
ÉVSZAKOK (TAVASZ) CSOPORTOSÍTÁSA


Egy horoszkópot nézve mélyrehatóbb asztrológiai tudás nélkül is nagyon sok alapvető megállapítást tehetünk annak gazdáját illetőleg. Megismerhetjük a természete lapjait, megkaphatjuk jellemzésének "hangulatát". Hangsúlyozom azonban, csak alapok, ezeket mag nagyon sok tényező módosíthatja! Nézzük, miről is van szó! Elég, ha az állatövi jeleket ismerjük, de azokat sem muszáj nagyon. Pusztán egy kört kell négy részre osztanunk, ami tizenkét szeletre tagolódik, tehát minden negyed három részből áll. A Zodiákus egy-egy jeléből. Ezekben helyezkednek el a bolygók, amelyeknek most a szimbolikus jelentéseik nem fontosak. Azt kell csak megnéznünk, hogy melyik negyedben található a legtöbb. Ezt a négy körcikket, a négy évszakként kell elképzelni. Az első természetesen a tavaszt jelenti. Ide tartoznak sorrendben a Kos, a Bika és az Ikrek. Mit is jelent ez, az egyén, a horoszkóp tulajdonosa szempontjából?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése