Yli Jumala

The Book of the Sri Joakim, Sri Joakim Matias Gosvami Gautama Räikkönen Náráyáná Buddha, Ja Jumaluus Ylin Henkilöt!

Kimi Räikkönen Transcendent full name: Sri Joakim Matias Gosvámi Gautama Räikkönen Náráyáná Buddha Supreme Personality of Godhead!

SRI JOAKIM MATIAS GÓSVÁMI GAUTAMA RäIKKÖNEN NÁRÁYÁNA BUDDHA IS LORD OF THE UNIVERSE!

Sziddharta Gautama Buddha, Sri Joakim Räikkönen Buddha és Perlita

Translate

2013. december 22., vasárnap

IV. Rész - 2.) fejezet - Sri Joakim elsőszámú bhaktijának asztrológiája és ennek elemzése - 79

http://www.astronet.hu/asztrologia/bolygok-es-hazak/a-bolygok-hatasa-a-jellemre-a-helyzetekre-2resz--101905

A bolygók hatása a jellemre, a helyzetekre (2. rész )

2010. október 1. 11:30           , Legutóbb frissítve: 2010. szeptember 30. 00:00

"A bolygók a legtisztább szimbólumok, amelyekkel bizonyos emberi viselkedési formákat tudunk kifejezni, és a bolygókat sorra véve képet alkothatunk magunknak az emberi nem valószínű fejlődéséről".
Az önismeret és egymás jobb megismerése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy magabiztosan mozogjunk a világban. De vajon képesek vagyunk-e tárgyilagosan szemlélni azt a képet, amit a tükrök mutatnak? A falitükör reggelenként hazudhat, de az asztrológia, a lélek tükre aligha torzít.

A három személyes bolygó - a Nap, a Hold és a Merkúr a viselkedést, a világlátást, az érzelmeket mutatja. A Vénusszal belépünk a szerelem birodalmába, ahol a szépség is fontos szerepet játszik. A régi rómaiak "Venerari"-nak, vagyis tisztelni tudásnak - nevezték a szépség és szerelem istennőjének adományát. A Vénusz által jelképezett harmónia-igényünk révén simítjuk el a feszültségeket, és az ellentéteket, mérsékeljük a keménységet, tompítjuk az éleket.


Ha közösségek tekintetében vizsgáljuk a Vénuszt, a közösségek alakulását segítette. Később kiterjedt a személyes kapcsolatok értékére. A fizikai biztonság helyett az érzelmi stabilitás válik fontossá, a Vénusz a szeretet planétájává alakult, de ez a szeretet is abból az alapjelentésből ered, amely a jólét és biztonság keresését képviseli. A Vénusz adománya mérték-érzetünk, és az adott kereteken belül esztétikai tökélyre hajt bennünket. Ahogy Metman fogalmazta: "Nem jó és rossz, nem tartósság és elmúlás, csak vágyakozás vagy annak a hiánya képezi az értékmérőt."



A Vénusz szerepe a személyiség egészében a rokonlelkek vonzása és a lényünktől idegenek taszítása, amit fizikai szinten szimpátiaként vagy antipátiaként élünk meg. Ezenkívül esztétikai érzékelésünk, értéktudatunk részét képezi, amely a finomságtól és ízléstől a művészi megformálásig terjedhet, s ezzel a legtágabb értelemben vett művészet része.
A Vénusz-elv megvalósítására két út kínálkozik

Az egyik a művészet útja, legyen akár alkotó akár reprodukáló művész, akár műkereskedő, vagy esztéta. Az ilyen embernek a szépség szolgálata élete feladatává válik, akár olyan értelemben is, hogy a hétköznapokat igyekszik szebbé, esztétikusabbá tenni9 (divattal, ékszerekkel).
A másik út a szerelem!

A "vénuszi emberek" szeretetre méltóak, kedvesek, érzékiek és beleérzők, lényükkel könnyen váltnak ki szimpátiát. A Vénusz horoszkópbeli helyzetéből fakadóan könnyen váltanak ki szimpátiát. A horoszkópban domináns Vénusz-pozícióval rendelkező embernek felfokozott készsége és képessége van a szerelemre. Esetleg arra vágyik, hogy az élet kényeztesse, sok szeretetet kapjon, boldogságban részesüljön anélkül, hogy ezért bármit tennie kelljen. Függésbe kerülhetnek az élvezetek hajszolásától, s ezzel kibillennek belső egyensúlyukból. A "gyönyörelv" áldozatává válhatnak, és a mértéktelen örömkeresés során kábítószerfüggésbe vagy a depresszió állapotába is kerülhetnek, ha a boldogsággal kapcsolatos elvárásaik nem teljesülnek.



A Vénusz-hangsúlyos gyermekek nevelése során különösen fontos, hogy leküzdje passzív elkényelmesedésre való hajlamát. Hamar rájön, hogy kedvességével sok mindent elérhet, és ezt ki is használja. A vénuszi gyermekek nagyon bájosak, behízelgők és gyengédek, könnyebb kényeztetni őket, és ki is eszközlik a kényeztetést.

Ajánlott irodalom:
Karen Hamaker-Zontag - A bolygók szimbolikája a horoszkópban
Fritz Riemann - Útmutató asztrológia



http://www.asztro-zsoka.eoldal.hu/cikkek/asztrologia/asztrologia.html



Asztrológia

Napjainkban inkább az a meghatározás helytálló, hogy az asztrológia egy komoly tudomány, mely nem annyira az események bekövetkeztének valószínűségét, hanem az emberi viselkedés indítékait vizsgálja.

Az évszázadok során és ma is az asztrológiát nagyon sokféleképpen gyakorolták és gyakorolják. Eleinte minden nagyon egyszerű volt, azt állították, hogy az emberre csak a Nap és a Hold gyakorol hatást. Később ez kiegészült a planétákkal, a zodiákus jegyekkel, a fényes csillagokkal, az szteroidokkal és számos másasztronómiai tényezővel, melyeket együttesen kozmikus hatásnak nevezhetünk. Általánosságban elmondható, hogy az asztrológia egy olyan tudomány, amely azt vizsgálja, milyen hatást gyakorolnak e kozmikus tényezők az ember magatartására, viselkedésére.

Az asztrológia a pszichológiai és spirituális vizsgálódás kulcsa, amelyet mástudás rendszerekből nem szerezhetünk meg. Közvetlensége abban áll,/időszerűsége/ hogy a Nap, a Hold és a planéták ciklikus mozgásának időbeli és térbeli vonatkozásával foglalkozik. Az asztrológia az a tudomány, amely ezeknek, ciklusoknak az emberre gyakorolt hatását vizsgálja.

A modern asztrológiát úgy határozhatjuk meg, mint a Nap, a Hold, a planéták mozgását vizsgáló tudományt, amely a földön történő eseményekkel, az emberek viselkedésével szoros kapcsolatban áll, vagy másképp megfogalmazva az a tudomány, amely az ember életét a kozmikus környezettel való kapcsolatában vizsgálja.


Az asztrológia alapvető feltételezése az, hogy a Nap, a Hold, a planéták születési időpontbeli helyzete illetve valamilyen esemény vagy vállalkozáskezdetének jellemző planétaállásai hatást gyakorolnak az egyénre és megmutatják, milyen kilátásai és eredményei várhatóak a szóban forgó vállalkozásnak vagy eseménynek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése